אחרי השבעה – מה עושים עם התכולה?
לאחר שהשבעה על אדם אהוב וקרוב נגמרת, רבים מקרובי המשפחה נתקלים בלא מעט שאלות לגבי הציוד שנותר מאחור. גם אם יש צוואה ברורה, תמיד יש חפצים שדורשים התייחסות ומעוררים תהיות.
לא תמיד ברור מה המנוח היה רוצה, כיצד ניתן להפיק את המרב מהסיטואציה הרגישה ואף נדרש להבין מהי הדרך המכבדת ביותר על מנת להתמודד. הנושא מעסיק אתכם? מוזמנים לקבל 3 כיוונים שיעזרו להתנהל באופן נכון, מסייע ובעיקר מכבד.
ראשית לחכות
גם אם מרגישים קרובים לאותו אדם שהלך לעולמו, אין למהר לעבור על חפציו. חכו שהשבעה תיגמר והקפידו להתנהל באופן אחראי ומסודר. מאוד יכול להיות שלאורך השבעה קרובי משפחה יעלו תהיות ואף יגלו עניין לגבי חפץ כזה או אחר. במקרה שכזה מוטב לקבוע שלאחר השבעה כולם יתאספו ביחד בבית המנוח ויעשו חלוקה – חשוב לשמור על אווירה נעימה!
השבעה נגמרה? רצוי לחכות ל30. לקיים טקס אזכרה ובסוף להתאסף בבית המנוח ביחד עם המשפחה הקרובה ולאפשר לכל אחד לקחת לביתו חפצים רצויים. תופתעו עד כמה חפצים ישנים ולכאורה פשוטים מקבלים חיים חדשים. פתאום הנכד רוצה את משחק הרמי קוב שאתו נהג לשחק עם הסב, הנכדה מתעניינת בקופסת הכפתורים הישנים, הדודה מתלהבת מהסרוויס שעמד כל השנים בצד, האח שמח למצוא מבחר כריות אורטופדיות שלא הספיקו ליהנות מהן וכדומה.
תרומת ציוד
כולם הגיעו, לקחו לביתם ועדיין נשאר לא מעט ציוד? תהיו בטוחים שציוד שלכם אין בו צורך, עשוי להוות זהב עבור אנשים אחרים. בשלב זה ראוי לבחון מה ולאן ניתן לתרום. תמיינו ביגוד, כלי מטבח, ריהוט וציוד רפואי. לצורך הדוגמה נציין שאם יש ברשותכם מזרנים אורטופדיים במצב טוב ואפילו תרופות סגורות, הם עשויים להתקבל בברכה אצל אינספור ארגונים מסייעים.
קבלו 4 ארגונים שמומלץ לפנות אליהם:
- חברים לרפואה – אוספים תרופות ומעבירים לנזקקים.
- עזר מציון – בין היתר ניתן לתרום להם ציוד רפואי.
- יד שרה – החזרת ותרומת ציוד רפואי.
- פתחון לב – ניתן לתרום להם מצעים, כלי בית, משחקים, ספרים, אקססוריז ועוד.
גראז' סייל
נותר לא מעט ציוד איכותי שלכם אין בו צורך? ניתן לארגן גראז' סייל, ואף לתרום חלק מהכסף שיתקבל, מתוך מטרה לכבד את זכרו של הנפטר. באופן שכזה מסייעים להפיץ טוב, מוצאים בית חדש לאינספור חפצים ואף מסייעים לאנשים לרכוש ציוד טוב במחירים נמוכים.
3 כללי ברזל
חלוקת ציוד עשויה לייצר התנהלות לא נעימה. מספר קרובי משפחה עשויים לרצות באותו החפץ, ואם מדובר בחפץ בעל ערך רב / ערך רגשי, עשויים להיווצר מתחים מיותרים. כמו כן, סך הסיטואציה מאוד רגשית ועל כן מומלץ להיצמד לשלושת הכללים הבאים:
- מתייחסים לציוד בכבוד, גם אם הוא מיועד לפח.
- רגישים לרצונות של סך בני המשפחה.
- מסבירים מראש שיש לנהוג בצור הוגנת ומתחשבת, ממש כפי שהיינו מתנהלים לו המנוח היה נוכח.
רגישות לצד שיקול דעת
לסיכום נציין שחלוקת ציוד של מנוח אהוב עשויה להיות קשה, אך גם מחברת, משמחת ומעצימה. הפעילו שיקול דעת, התנהלו ברגישות והפיקו מכך את המרב.