מכשירי שמיעה מומלצים לשנת 2022
אנחנו חיים בעולם המתקדם בקצב מהר; בכל שנה יוצא אייפון חדש עם חידושים מתקדמים והמחשבים שלנו הופכים לחזקים ואיכותיים יותר ויותר משנה לשנה. יש זכות גדולה בלחיות בעת הזו של האנושות, בה אנו זוכים לעלייה ברמת החיים משנה לשנה, וזאת בזכות הטכנולוגיה שהולכת ומתפתחת בקצב אקספוננציאלי. כאשר אנחנו חושבים על טכנולוגיה אנו מיד חושבים על גאדג'טים מתקדמים או מחשבים חזקים, אך ההתקדמות של הטכנולוגיה היא קריטית במיוחד כאשר מדובר במכשירים שמשפרים את רמת חייו של האדם שחווה ירידה בשמיעה – אנחנו מדברים על מכשירי שמיעה כמובן. בכל שנה יוצאים מכשירים חדשים עם עוד ועוד חידושים, ובין אם אתם משתמשים וותיקים או אולי עומדים לפני רכישת מכשיר השמיעה הראשון שלכם, אתם בוודאי מחפשים מכשירי שמיעה מומלצים. למזלכם, במאמר זה איגדנו עבורכם מכשירי שמיעה מומלצים לשנת 2022.
מכשירי שמיעה מומלצים – איך בוחרים מכשיר שמיעה
ראשית, הצעד החשוב ביותר הוא כמובן לבצע בדיקת שמיעה, בעזרתה נדע מה סוג ירידת השמיעה שלנו, אילו תדרים נחלשו וכמה. חשוב מאוד להבין זאת מכיוון שעל פי משתנים אלו נבין מה האופציות העומדות לפנינו ולאילו תכונות חשובות נזדקק במכשיר השמיעה שלנו. כמובן שלצד זאת חשוב שמכשיר השמיעה יהיה מותאם למבנה האנטומי של האוזן שלנו וכן בהתאם להעדפות האישיות שלנו.
מכשירי שמיעה מומלצים – מחירים
ניתן למצוא בשוק מגוון רחב של מכשירי שמיעה בטווח מחירים רחב, כאשר מחירו של מכשיר משתנה בהתאם ליצרן ולמותג, לפיצ'רים שיש במכשיר, לאורך חיי הסוללה שלו, ל-האם הוא מכשיר זעיר המסתתר בתוך האוזן וכמעט בלתי נראה או שמא מכשירים חיצוניים הממוקמים מאחורי האוזן, וכד'.
מכשירי שמיעה מומלצים – סוגים
- Behind The ear (BTE) – מכשיר שמיעה המותקן מאחורי האוזן וממנו יוצאת צינורית שקופה ודקיקה אל תוך האוזן. זה הוא מכשיר המתאים לכל גיל ולכל סוג של ירידת שמיעה. לרוב המכשירים הללו מגיעים בצבעים התואמים לצבעי העור השונים ובכך הופכים לנסתרים אף יותר ובהתאמה ארגונומית ובכך הם גם כמעט ובלתי מורגשים.
- Receiver In Canal/Receiver In The Ear (RIC/RIE) – המכשירים הללו דומים מאוד למכשירים שתיארנו מעלה אך ישנם הבדלים קטנים; המכשיר עצמו עדיין ממוקם מאחורי האוזן, אך במקום הצינורית השקופה עובר סיב דקיק ובלתי נראה כמעט המחבר בין המכשיר לרמקול פנימי. התצורה הזו מאפשרת מכשיר חיצוני קטן יותר ממכשירי ה-BTE והיא מאפשרת להעביר חלק מן המכשיר פנימה אל תוך האוזן.
- In The Ear (ITE) – כמו שמם, אלו הם מכשירים הנכנסים אל תוך האוזן והם ניחנים בכך שהם זעירים מאוד ויכולים להתאים גם לירידות שמיעה חמורות. המבנה של המכשירים הללו משתנה לפי ההעדפה של עונד המכשיר והוא יכול למלא באופן מלא או חלקי את האוזן, וניתן למצוא במכשירים הללו תכונות כמו הגנה מרעשי רוח, וכן ניתן למצוא אותם במגוון רחב של מחירים.